top of page

Weer een nieuw lid in de coöperatie

De organisatie achter de schermen loopt gewoon door. De Waalgaard is een project van coöperatie Arbres en we kunnen nog steeds nieuwe leden gebruiken. We zijn blij met de deelname van lid nummer 5: Mo Tiel, die vanmiddag de participatie-overeenkomst in de Waalgaard tekende, terwijl ons team hard aan het werk was met het plaatsmaken voor de nieuwe bomen.

Mo heeft vrij recent een opleiding over transitiemanagement afgerond en kan bevestigen dat je als je iets wilt veranderen, je gewoon moet beginnen. Het is bemoedigend dat ook zij wil bijdragen aan een nieuw soort landbouw, waarbij ecologie, voedselproductie en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.

Met haar deelname kunnen we weer een deel van de hypothecaire lening aflossen. Ieder lid wordt mede-eigenaar van het project de Waalgaard, dus ook van de grond. Een stabiele investering met een experimenteel karakter. Dat wel.

Inmiddels is de bomenverkoop lekker op gang aan het komen: al 70 bomen zijn er besteld, met kluit en al. Ergens in november zullen we de eerste ophaaldag organiseren.En we hebben de eerste flessen sap op kunnen halen bij Haneman in Winssen, onze sapperser.

Ik zal eerlijk bekennen dat toen ik ernaartoe reed het ineens spaans benauwd kreeg: stel je voor dat het nergens naar smaakt… wat dan? Het eerste wat ik deed toen ik thuis was: proeven!


En? ….


Het sap smaakt fantastisch! De afgelopen zomer hebben we verschillende soorten sap geproefd en ik kan oprecht zeggen: de Toffe Peer is de lekkerste die ik tot nog toe geproefd heb. Waarschijnlijk door de mix van twee rassen: Conference en Doyenne du Comice. Ook deze flessen kunnen inmiddels (voor)besteld worden via de website, over niet al te lange tijd zullen ze geëtiketteerd en uitgeleverd worden. Dan kunnen we ook onze oogst-vrijwilligers allemaal bedanken met een heerlijke fles sap. Een mooi vooruitzicht!

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page