top of page

We krijgen hulp

De Waalgaard 12 maart 2020

Het is een hele natte maand geweest. Heel veel regen, veel meer dan normaal. Stormachtig weer, waterkoud en toch te warm voor de tijd van het jaar. De knoppen staan op barsten en we hebben nu 7 rijen af (van de 20).

Inmiddels hebben we een electrische schaar aangeschaft en af en toe hulp bij het snoeien. Gistermiddag was ik in de boomgaard met Frank, we hebben in 2 uur tijd zo’n 50 bomen gesnoeid. We zonken regelmatig weg in de vette modder. Er staan plassen, het lijkt op plekken wel een moeras met 10 cm water wat niet wegloopt, de sloten stromen over.

Met de financiering zijn we een grote stap verder, maar wat kost het allemaal veel tijd!

Bij onze ledenwerving voor de boomgaard kwamen we in gesprek met private investeerders. Zij gaan samen met ons de boomgaard kopen. Eerst was de gedachte: zij kopen, wij pachten tegen gunstige voorwaarden. Toen: wij kopen, zij verstrekken ons een hypothecaire lening voor de grond. Nu: We starten (toch) een coöperatie, zij nemen daarin deel en zij verstrekken ze ons een lening vanuit hun investeringsvehikel. De samenwerking heeft een fijne energie en een hoop positiviteit. Ik heb er veel zin in, ondanks dat ik af en toe wanhopig wordt van het weer.

Inmiddels weer twee dagen met cijferen en overleg en regeldingetjes achter de rug – pff.

We hebben bedacht dat we de CSA al kunnen opstarten door bomen met kluit te verkopen en met (vaste) groenten te gaan werken. Ook is de zorgtak aan het groeien, stap voor stap komen er mensen bij die ons komen helpen.

Het is een wonderlijk proces met een heleboel ingewikkeldheden waar ik nu niet direct op zat te wachten, maar dat hoort erbij. De kunst wordt om zo snel mogelijk door te groeien naar een plekje in onze organisatie, dat bij me past. Ik geniet van het samenwerken en buitenzijn. En mensen erbij betrekken.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page