top of page

Samen naar een nieuw soort landbouw

Weer twee weken later: ‘t zit erop. De oogst is binnen. We hebben in totaal 50.000 kilo kunnen plukken, waarvan 8.000 voor sap en 5.000 voor cider. De kisten staan in de koeling en nu is het afwachten hoe de prijs zich zal ontwikkelen…


Onder het motto: 'Samen naar een nieuw soort landbouw', zijn we dit project gestart. Deze maand hebben we ervaren wat dat betekent.

In totaal zijn er zo’n 250 (!) vrijwilligers geweest om te helpen met de oogst.Naast de vrijwilligers zijn er ook ongeveer 300 mensen geweest voor het recreatieve programma: peren plukken en picknicken. Dit waren met name gezinnen met kinderen, heel gezellig. Ook kregen we bezoek van Struin, diverse klasjes van lagere scholen, middelbare scholen en zelfs studenten van een opleiding tot coach. In totaal nog zo’n 100 bezoekers schat ik zomaar in. Er is samenwerking tot stand gekomen met een kunstenaar uit het dorp. De buren zijn nog eens langs geweest. TV Gelderland stond opeens op de stoep. De lokale kranten en de Nieuwe Oogst toonden belangstelling voor ons initiatief. En er zijn 200 tasjes met peren via Toogoodtogo naar de stad gegaan en nog eens 1600 kilo naar de voedselbank.

Kortom: een mega-drukke maand, waarin we met heel veel mensen contact hebben kunnen leggen en die ons enorm hebben geholpen om onze plannen te verwezelijken. Allemaal: honderd maal dank!!!

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page