top of page

Open dag

Vandaag zit ik bij te komen van de Open dag. We hebben meer dan 100 belangstellenden kunnen verwelkomen en rondleiden: onze buren in de Scharsestraat gaven gehoor aan de uitnodiging om te komen kijken, er waren leden, oogstgenoten, vrijwilligers en medewerkers met hun familie en vrienden, onze eigen gezinsleden en vrienden en een heleboel mensen die we nog niet kenden. Overweldigend!


Met een team van maar liefst 14 mensen startten we de dag: Frank, Jonah, Joris, Ineke, Levien, Mari, Paulien, Maaike, Nadien, Judith, Mirthe, Mitchel, Vincent en ikzelf. De briefing was om 10.45 uur met een kop koffie, terwijl ciderbrouwer Mathias van Nevel gefotografeerd werd door onze hoffotograaf Levien. Ondertussen liep Maarten Boon met zijn Ondines te sjouwen – zes van zijn ‘dames’ kwamen onze dag opluisteren en Joris was de ‘Ikea-route’ nog aan het uitzetten.

Er was een team voor de rondleiding, een ontvangst- en uitzwaaiteam, een beestjes- en kinderenteam, een proef-team en een Starters4Communities team. Het was zo georganiseerd dat ik in de hangmat kon gaan liggen, ware het niet dat ik graag met mensen babbel en hier en daar in moest springen, zodat ieder een rondje kon lopen en pauze kon houden.


’s Ochtends vroeg had ik de ‘parkeren en niet parkeren-route’ uitgezet om de buurt te ontzien, voldoende eten en drinken in de caravan gebracht, de wc netjes gemaakt, de binoculars met petrischaaltjes en instructiekaarten van het Dijkmagazijn uitgepakt en klaargezet, hier een daar een kleedje over een tafel gegooid en parasols neergezet. Judith voegde daar vaasjes met bloemetjes en picknickkleedjes met kussens aan toe. Alles aan de hand van ons draaiboek, dat inmiddels een bijna professionele status heeft. Het zag er feestelijk uit en de proeverij van Mitchel en Nadine was een kers op de taart. Ze hadden met ingrediënten uit de Waalgaard een geweldige proeverij gemaakt. Met bereklauw, rabarber, tuinbonen en bosaardbeitjes toverden ze een geweldig buffet. Het perensap en de Perry cider konden ook geproefd worden en het was maar goed dat Frank de hele aanhanger vol had geladen, want veel bezoekers wilden graag wat mee naar huis nemen.Het was ook een fijne gelegenheid om onze perenoogsters weer te zien. Ook zij konden hun ‘beloning’ voor hun hulp tijdens de oogst ophalen: een fles sap en cider. Onze oudste plukster Roos-zonder-email (80+) had ik via de telefoon kunnen verwittigen en ze was er. Met medeneming van een tweetal mooie boeken over Leven van het land en Eten uit eigen tuin. Roos komt in september weer helpen met de oogst!


Mensen die hadden gedoneerd aan de crowdfundingactie konden alvast sap/ cider ophalen en zien waar ze aan meededen en ook onze mensen op werkervaringsplekken kregen extra aandacht, doordat Jonah daar in zijn deel van de rondleiding daar aandacht aan besteedde.


Met een fles sap en cider in de tas als dank voor de enorme inzet van de vrijwilligers en een tevreden gevoel, gingen ieder naar huis. Ik sloot de dag af met een bezoekje aan Piet van de Vierdaagsecamping. Uiteraard bleven daar een paar flessen Perry cider achter als dank voor het gebruik van hun terrein voor het parkeren.

Het was een topdag met veel fijne mensen om ons heen! En nu weer…. Aan het werk!

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page