top of page

Hoera!


Weer twee mensen die ons werk van harte ondersteunen: Connie de Graaf en Ries de Keijzer tekenden gisteren voor hun lidmaatschap in de coöperatie. Uit de gesprekken die we met elkaar voerden blijkt waarom ze het belangrijk vinden om mee te doen. Connie: “We zullen anders met onze aarde om moeten gaan en dan vind ik dit initiatief heel belangrijk om te steunen. We doen dit in feite voor onze kinderen en kleinkinderen.” Haar man Ries vult aan: “In mijn jeugd heb ik het boerderij-leven (tijdens vakanties) als iets heel positiefs ervaren- het is de basis van ons voedsel. Dat besef deel ik graag met anderen.”

Het nieuws over de nieuwe leden werd ook in het team met gejuich ontvangen. We voelen ons gesteund in onze missie: samen naar een nieuw soort landbouw.


Ondertussen zijn er al meer dan 100 bomen ingeladen en weer geplant door hun nieuwe eigenaren. Ook zijn er al honderden flessen sap opgehaald door de oogstvrijwilligers. Veel mensen bestellen een extra doos: leuk om cadeau te doen, zo’n fles Toffe sap van peren die men zelf geplukt heeft.

Dat bracht ons op het idee om een geschenkbon te maken voor de Waalgaard, want het is een project geworden dat mensen graag met elkaar delen. De bon bestaat uit een bedrag naar keuze, vrij te besteden in onze webshop. We verpakken de bon in een mooie cadeautas, vergezeld van een of twee flessen sap. Op deze manier kan iedereen z’n of haar steentje bijdragen aan de voedselbosboomgaard-in-wording.


Binnenkort worden de eerst nieuwe bomen gebracht. We zijn hard aan het werk met de voorbereidingen voor de aanplant: plantgaten graven, palen in de grond slaan, materialen bestellen en vrijwilligers inplannen. Met het natte weer van de afgelopen weken levert dat modderige toestanden op. Waar we de afgelopen zomer dansten om regen, zijn we nu weer blij met een drogere periode. Komende week ziet het er gunstig uit voor het buitenwerk. Gaan we er nog lekker flink tegenaan met ons hardwerkende team in de laatste weken van het jaar.


183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page