top of page

Dat wat is

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021

Vorig jaar na de oogst stelde Connie de Graaf, kunstenaar en actief coöperatielid, voor om in 2021 de Waalgaard open te stellen tijdens Kunstroute Beuningen, een weekend waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen in ateliers en galeries. Dat vonden we meteen een gaaf idee.


Na enig nadenken kwam Connie met het idee om iets met landart te doen. Ze kwam regelmatig sprokkelen in de boomgaard en nam takken, stenen en blaadjes mee om te onderzoeken. Aan ons de vraag of we spulletjes wilden verzamelen die we tegenkwamen. Om die reden heeft er maandenlang een doos gestaan met 'Connie landart' erop, waarin de meest bijzondere voorwerpen verzameld werden door het team: een vogelnestje, uitgedroogde peertjes, een roestige schroef en zelfs een visgraat!
Via Facebook konden we het proces van Connie volgen. Heel intrigerend wat ze allemaal deed en met welk geduld en vele diverse creatieve invalshoeken. Wat zou dat worden? En hoe zou het er straks uitzien als expositie?


In het weekend van 18 en 19 september was het zover.


Het gekozen thema van deze expositie was de zinsnede “dat wat is”.


Connie had een soort tuinkamer in de Waalgaard ingericht met een verrassende uitstalling, heel sfeervol en uitnodigend. Ik keek m'n ogen uit!

Toen ik haar vroeg wat ze wil laten zien, zei de kunstenares:

'Vaak lopen we voorbij aan wat vertrouwd of bekend lijkt. Nu wordt aandacht gegeven aan het ongeziene. Sculpturen, landart en een veldlab, alles gemaakt met materialen uit de Waalgaard.

Een bloemblad, een wortel van een struik, een onvolgroeide peer, het perenblad; Ik daag de bezoekers uit om goed te kijken naar “dat wat is” aan rijkdom in de Waalgaard.'De combinatie van natuur en kunst vonden we erg verrassend en sprankelend. Ook velen van de tweehonderd bezoekers waren enthousiast. De Waalgaard én de expositie laten zien dat natuur en kunst uitstekend kunnen samengaan.


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page