top of page

Coöperatie Arbres opgericht

14 april 2020

Nu is het al weer weken lang droog. Eerst met vorst – dat gaf de nodige stress, omdat bleek dat de beregening niet aangezet was. Frank is er een paar dagen van van slag geweest, want hij was bang dat de oogst verknald was. Willie is er heel relaxed over, die vind het allemaal wel meevallen. Bij aanzetten blijkt dat er beschadigingen in het systeem zitten, die moeten nu eerst gerepareerd worden.

Onze conclusie: er is vorstschade, maar het is in verhouding niet veel. Het gaat ons waarschijnlijk later in het jaar een heleboel werk schelen. Met name de rui zal sterker zijn door de vorstaantasting.

Het valt nog niet mee om een voorlichter te pakken te krijgen. Afspraken worden afgezegd, men reageert traag, heel vreemd allemaal. Vandaag nog steeds niemand… deze week turbo erop!

De aanplant van onze ‘showroom’ is in grote lijnen gereed. De vaste planten en struiken zijn geplant, een deel van de eerste bonen gepoot. De grond was keihard, het water erbij krijgen viel tegen. Na een heleboel gedoe is er een tijdelijke oplossing met de fertigatie, waarbij Willie de pomp een uur per dag laat draaien op een slang, hier gaat Frank twee slangen van maken.

Wij zijn ons aan het beraden op een eigen oplossing, met een aggregaat en een eigen pompsysteem.

In de tussentijd is er een tuintrekkertje met aanhanger gescoord, het ding geeft meer gedoe dan plezier. Is meteen defect. Dat is een beetje jammer.

Ondertussen houd ik me bezig met de administratieve zaken. De coöperatie is officieel opgericht op 5 april, daarna volgt bankrekening (duurt twee maanden) en eHerkenning-aanvraag en RVO en verzekeringen ed. Een hoop gedoe, wat veel tijd kost helaas.

De coronacrisis legt m’n andere werkzaamheden lam, daarom heb ik voldoende tijd om alles te regelen en veel werk te doen in de Waalgaard.

Diverse vrijwilligers komen ons helpen. Heel fijn! Het is belangrijk om de 1,5 meter afstand goed in het oog te houden en te zorgen dat we niet met teveel mensen tegelijk aan het werk zijn.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page