top of page

Anderhalve meter boomgaard

De Waalgaard 23 maart 2020

Het snoeien van de bomen zal deze week gereed komen, we hebben nog een halve rij Doyenne te gaan. In ieder geval zijn de bomen nu tot 2 m hoogte gesnoeid, de toppen kunnen we evt. laten voor wat het is.

De electrische schaar heeft heel goed werk geleverd. We hebben geleerd om ons gereedschap dagelijks schoon te maken, te smeren en te slijpen – alhoewel dat laatste er nog weleens bij inschiet. Allerlei mensen hebben ons geholpen : Thijs, Levien, Judith, Vera, Els en enkele anderen.

Nu het Coronavirus serieus rondwaart, moeten wij ook extra alert zijn op hoe we omgaan met de helpers. Het is heel gezellig om samen te werken, maar het blijft oppassen geblazen. Je bent zomaar te dichtbij. De bomen geven het goede voorbeeld: die staan op 1,5 meter. De werkervaringsplaatsen zijn stopgezet, gelukkig had Frank z’n werk nog niet opgezegd.

In de organisatie zijn we ook weer een stap verder: we gaan een cooperatie oprichten voor de grond en de exploitatie. De statuten liggen globaal klaar, nu ter bespreking bij de notaris. Ik hoop dat we e.e.a. nu vlot af kunnen wikkelen.

De volgende stap is het bepalen wat we precies allemaal nodig gaan hebben aan gereedschap, verblijfs- en toiletruimte, voorzieningen en plant en zaaimateriaal. Het voorjaar staat op barsten, dus snelheid is gewenst. We gaan snel door met voorbereiden. Ik heb er veel zin in!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page